на живо

Боримиров: И страничните съдии повлияха на мача (ВИДЕО)

"Реферите трябва да разберат, че не те са главните действащи лица", заяви спортният директор на "сините"

Боримиров: И страничните съдии повлияха на мача (ВИДЕО)

Спортният директор на "Левски" Даниел Боримиров заяви, че и страничните рефери в дербито срещу "Лудогорец" също имат вина за некоректните отсъждания. Недоволни от съдийските решения, "сините" сезираха Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз. Жалбата им най-вероятно ще бъде разгледана на 12 септември, когато е следващото заседание.

"Аз не мога да кажа съдията, защото те бяха петима съдии. Но да - някои от съдиите повлияха на резултата от мача, като се почне още от начало. За мен умишлена игра с ръка на Анисе, после се стигне до влизанията и така нататък. Върхът на черешката бяха последователните няколко удара на Натанаел в лицето на Антонио Вутов. Картонът, който се даде, е недопустимо...Виждаме, че страничните съдии изиграха важната роля, както в Стара Загора срещу "Верея", каза Боримиров.

Той не изрази категорична позиция по обвиненията, че грешките на бригадата, водена от Никола Попов, са умишлени, но заяви, че повечето съдийски неточности са в ущърб на "синия" клуб.

"Не мога да кажа дали са умишлени. На този въпрос могат да отговорят хората, които се занимават с тяхното обучение. Знаете, че преди всяко едно първенство покриват резултати, има събирания, на които ги обучават, така че не мога да отговоря. Но ми прави впечатление, че много поредни съдийски грешки влияят на резултата в ущърб на "Левски"

"Ако съпоставим съдийството на домакинските мачове на "Лудогорец" и "Левски", сами може да прецените как свирят съдиите. Мисля, че след нашия мач срещу "Верея" и Илиан Илиев проплака, така че сами си отговорете", каза още Боримиров.

Спортният директор на "Левски" категорично отрече да е оказвал натиск върху съдийската бригада на полувремето.

"Бях в тунела на полувремето. Нищо конкретно не се е случило. Сдържах нервите си от отсъжданията на страничните рефери. Няма как да вляза в стаята на съдиите, тъй като тя е охранявана от полиция, има и длъжностни лица", категоричен е Боримиров.