на живо

Борислав Цонев: Надявам се с подписването на договора нещата в клуба да се нормализират

"Последните години е малко по-сложно заради финансовата неяснота. Надявам се тази година да сме на по-предна позиция", заяви футболистът

Lap.bg

Футболистът на "Левски" Борислав Цонев заяви, че се надява тежката финансова ситуация в клуба да е в миналото и на стадион "Георги Аспарухов" отново да се фокусират върху изявите на терена.

Вчера (15 юли) Борислав и брат му Радослав Цонев, подписаха нови договори с клуба. 

"Доста дълго чаках този момент. Както аз, така и привържениците. Надявам се с подписването на моя договор, този на Ради и Андриан Краев нещата в клуба да започнат да се нормализират. Дано да зарадваме скоро феновете, тъй като и те доста изстрадаха. Бях уверен, че нещата ще се случат и ще преподпиша с "Левски". Надявам се финансовите неща, които ни бяха обещани да са така и работата в клуба да се нормализира. Дано и резултатите да са добри", заяви Борислав Цонев.

Снимка: Facebook

"Левски" е в тежка финансова криза от началото на 2020 г., когато подкрепата си за "сините" оттегли основният спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков. Оттогава отборът се издържа предимно с дарения от фенове. Заради забавените заплати голяма част от футболистите разтрогнаха договорите си с клуба.

Мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков преговаряше с 31-годишния британец Джоузеф Диксън, който изрази готовност да инвестира 250 млн. долара в "сините", а във фокуса на проекта му беше изграждане на нов стадион с модерен търговски център. Преди дни от "Левски" заявиха, че спират преговори с 31-годишния бизнесмен.

Снимка: Lap.bg

"Има какво да се желае кондиционно. С Ради бяхме дълго време контузени. Пропуснахме и някои тренировки по време на подготвителния лагер. При мачовете обаче всичко е по-различно. Огромно благодаря към феновете. Ние усещаме тяхната подкрепа. Надявам се лошите моменти да са зад гърба на всички ни и да се радваме и жънем успехи заедно", каза Цонев.