на живо

Борислав Михайлов: Благодаря за доверието, промяна ще има

"БФС и делегатите никога не са подценявали демократичния избор"

Lap.bg

Борислав Михайлов благодари за подкрепата на конгреса, след като бе избран за пети пореден мандат като президент на Българския футболен съюз (БФС). Михайлов спечели с 241 гласа, срещу 230 за Бербатов и 8 за Христо Порточанов, при една невалидна бюлетина и три на въздържали се.

Основният президент за поста - Бербатов, прие загубата, но заяви, че ще потърси правата си в съда, тъй като смята, че не е бил спазен уставът и е трябвало да има балотаж.

Снимка: Lap.bg

"Скъпи делегати и приятели, благодаря отново за вашето доверие. Днес, пред погледа на цяла България, на всички вас, на представителите на УЕФА и на ФИФА, които сами признаха, че по-прозрачен конгрес не са виждали, още един път се доказа, че БФС и неговото ръководство и делегати никога не са подценявали или неглижирали демократичния избор и никога не са го манипулирали.", заяви Михайлов от трибуната.

"Благодаря за оказаното доверие. След целенасочена и тежка кампания, доста неприятно лице на конгресa, на част от залата, така стигнахме... стигнахте до вашия избор, за който съм много благодарен. Промяна ще има със сигурност, вие сами ще се уверите. Аз отново съм абсолютно благодарен за това, че ме подкрепихте и за начина, по който се организира, дори с всички неща, които не бяха позволени и бяха използвани.", продължи новият стар ръководител на БФС.

Снимка: Lap.bg