на живо

Борислав Михайлов: Голямата ми грешка е, че съм прекалено добър (ВИДЕО)

Не се чувствам предаден, ще ходя за риба и на лов, каза вече бившият президент на БФС

Борислав Михайлов: Голямата ми грешка е, че съм прекалено добър (ВИДЕО)

"През тези 14 години бях прекалено добър с всички и това е голямата ми грешка", обяви вече бившият президент на БФС Борислав Михайлов.

"14 години са доста дълго време. Напоследък се случиха много неща, не че аз съм виновен за това, но предпочетох с моята оставка да сваля напрежението, за да могат моите колеги да работят спокойно", каза Михайлов на пресконференция в "Бояна".

Относно искането на премиера Бойко Борисов да подаде оставка, бившият вратар бе категоричен, че самият той от доста време обмислял да го направи, тъй като търпението му се изчерпало.

Снимка: Ладислав Цветков

"Първата ми реакция е официална, вижда се на сайта, че съм си подал оставката. Никой не разбра, че оставка не се приема на Изпълком. Имаше много спекулации, но имаше време и за игра с публиката, както се казва", добави Михайлов.

"За 14 години със сигурност имам вина на 100%, но поне 20 пъти съм ви казал - футболният съюз е регулатор. Футболът се прави по клубовете, който и да дойде на моето място, не може да реагира на това, което се случва в клубовете и работата им с юношите. Не съм виновен за загубата с 0:6 от Англия. Търпението се изчерпва, няма нищо странно. На човек винаги му свършва търпението."

Снимка: Ладислав Цветков

"Много неща се промениха към хубаво. Аз нямам никаква вина, че резултатите са слаби. Нека не се връщаме към нещата, които трябва да прави един президент. Идва момент, в който на човек му писва."

"Сега ще си почина, ще ходя на риба и на лов", добави Михайлов.

Той не се чувства предаден, но смята, че такъв човек като него трудно се намира.

Относно расисткия скандал на мача с Англия, Михайлов каза: "Ние сме платили на стюарди, на полиция. Не мога да гадая дали случилото се е направено нарочно. Със сигурност не сме го предизвикали ние. Голяма роля за истерията дойде от Англия. Затова написах две писма - до УЕФА и до Англия, в защита на България, на българския народ и феновете, защото ние не сме расистка държава", убеден е Михайлов.

"Расизмът се преекспонира. С Чехия ни наказаха за знаме, признато от нашите закони, но не и от тези на FARE и сега ще има затворен сектор."

Относно темата с черно тото в родния футбол и нахлуването на ГДБОП в базата на националите в "Бояна", Михайлов заяви: "В България според мен няма никакво черно тото. Ако бъде доказано тогава, нека виновниците си носят вината."

Снимка: Ладислав Цветков

"През последния сезон имаме само три сигнала. Всички тези сигнали са дадени на прокуратурата. Нямаме нищо доказано към този момент."

"Не е моя работа да коментирам работата на структурите. На Стоичков няма какво да му отговарям. Щом никой нищо не е доказал, всеки може да си отговори. Ако има нещо, то трябва да бъде доказано. В мача с Естония няма нищо. Хванаха хора – съдии. Ние по какъв начин може да бъдем свързани с тях? Имаше разследване на ФИФА, но не се намериха никакви доказателства."

Той заяви, че не съжалявам за нито един треньор, който е бил назначен начело на представителния тим през 14-те години.

"Тъжно ми е, че на последния мач с Англия аз половината футболисти не ги познавам. Тази вина аз не я нося".

Според него няма конфликт на интереси в Изпълкома, в който има президенти на българските клубове: "Над 30 други държави имат президенти на клубове в Изпълкома, можете ли да ми кажете как се събира един Изпълком с хора, които не са от клубовете, а от изкуството? На последния Изпълком балансът бе добър", заяви той.

Снимка: Ладислав Цветков

Михайлов отговори и на въпроса за предложението за ограничаване на броя на вратарите извън Европейския съюз: "Случайно е, е синът ми е вратар. Предложението няма нищо общо с него. Кажете ми петима български вратари, които играят в българското първенство? Предложението е само за вратари, защото няма количество. При полевите играчи те са повече и там проблем няма".

Михайлов смята, че след оставката и последните събития, страната ни няма да загуби позиции във ФИФА и УЕФА.

"Феновете ме мразят, защото спазвам правилата и виновните се наказват. Когато един съдия не се справя, те викат Боби Михайлов еди-какво-си. Затова не съм толкова обичан."

Вече бившият президент на БФС направи отчет на свършеното от него през четирите му мандата и обяви, че футболната централа ще започне 2020 г. с 5 милиона лева резерв.

"За мен беше чест 14 години да работим заедно", завърши Борислав Михайлов.