на живо

Борислав Михайлов: Имаме четиригодишна стратегия, няма да ни я откраднат (ВИДЕО)

"Няма да допуснем война във футбола", заяви президентът на БФС

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов заяви, че той и екипът му имат четиригодишна стратегия, която никой не може да им открадне. Михайлов разясни решението на днешния Изпълком да отмени изборния конгрес на 18 март, посочвайки, че липсва юридическо основание за провеждане на такъв.

"Работим въпреки пандемията, въпреки кризата в света, имаме четиригодишна стратегия, няма да дам да ми я откраднат. Първо, конгресът няма никакъв повод да бъде изборен, защото преди четири месеца имаше такъв. Като има избор, има избор за четири години. Сега го отменихме, затова и че няма основание чисто юридически да правим конгрес, защото и той може да се окаже нелигитимен.", започна Михайлов.

Снимка: lap

"Всички ни посъветваха да не взимаме никакви решения, които могат да бъдат решителни. Съдът може да излезе с някакво друго решение. Тежко се управлява. Войната стигна близо до нас, но няма да допуснем война във футбола. Няма да има какъвто и да е конгрес към момента. Бюджетът е 19 млн. лв. Никога не съм се опитвал нито аз, нито моите колеги, да вкараме напрежение във футбола. Напрежението се вкарва от една група хора, които смятат, че на всяка цена трябва да застанат начело на футболния съюз"

"Като всеки един футболен мач - едната страна печели, другата губи. Всяка жалба ще вкара Съюза в тежка юридическа несъстоятелност. Няма изключени клубове и днес. Пак има мотивирани и манипулирани клубове. Хората пак са били излъгани, че ще бъдат изключени заради членския внос, който е 20 лв. Бюджетът ни е без подкрепа от държавата. Тя се занимава с инфраструктурата.", каза още президентът на БФС.

Снимка: lap

"Старият Изпълком управлява. Когато някой спечели конгрес, управлява всички дейности в това футболно семейство. Когато се подпише даден договор се пуска в Търговския регистър чрез мен. От конкуренцията не очаквам никаква реакция, но очаквам положителна реакция от всички клубове и футболни хора в страната. Въпреки тежката юридическа ситуация, ще направим всичко по силите си. Имаме бюджет и стратегия за 4 години. На клубовете ще покажем стратегията си, когато има конгрес."

"Ние никога не сме имали пререкания с държавата. Последните години се направиха много зали и нито един стадион. Специално в тази част с държавата няма проблем. Дали ще са 20 италианци или 15 италианци и петима други няма значение, точно това беше обяснено."