на живо

Борислав Михайлов: Първи сме, Петев се справя (ВИДЕО)

Имаме бъдеще, може да измъкнем нещо от Франция и Швеция

БГНЕС

"Ивайло Петев се справя добре с отбора. Първи сме в групата", обяви президентът на БФС Борислав Михайлов след победата с 4:3 над Люксембург на старта на световните квалификации. Той коментира с настроение и усмивка представянето на националния отбор въпреки скандиранията "Оставка" от малобройните зрители на "Васил Левски".

"Не съм доволен. Нямаше агресия. Люксембург ни вкара три гола, но момчетата показаха характер накрая. Това са играчите, вие ги знаете. Мачовете в нашата група не се развиват, както всички вие очаквате. Първи сме в групата. Е, това няма да е така накрая...На тези момчетата трябва да им се даде възможност и победата е победа, дори и срещу Люксембург".

"Няма да тълкувам какви скандирания е имало. Според мен Ивайло Петев се справя добре с отбора. Това е нов отбор с млад треньор. Лично аз съм му дал кредит на доверие. Трябва време. Нито сме толкова голяма държава, нито някой ни помага. Имаме бъдеще. Дал съм възможност на всички, които искат да играят футбол, да го правят", подчерта Михайлов.

Шефът на БФС очаква тимът да измъкне нещо от предстоящите гостувания на Франция и Швеция следващия месец. "Ще бъде тежко, но може нещо да изкараме. Тогава момчетата няма да са толкова притеснени. Днес нямаше негативизъм. Просто си стояха хората".