на живо

Борислав Михайлов: Роналдо искаше да подобрява рекорди, ние имахме Владо Стоянов (ВИДЕО)

Президентът на родната футболна централа за националния отбор, чужденците, ЦСКА и новия формат на първенството

bTV

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов бе изключително доволен от играта на националния тим по време на контролата с Португалия вчера.

"Много труден мач, срещу много силен съперник с уникални играчи като индивидуалност. На този стадион 20 000 души, имаше атмосфера, мачът въобще не беше приятелски, както видяхте. На Роналдо му се искаше да подобрява рекорди, но имахме един невероятен Владо Стоянов. Много голям мач направи той, както и момчетата."

"Владо имаше ден, извън това, че той е много добър вратар. Така че, по-хубаво да не играем с Португалия и да няма повече дузпи за Роналдо", не спести похвалите си Михайлов.

"Надявам се да направят един добър мач в Македония. Точно там трябва да се търси отбора и неговото бъдеще, за да се играе всеки мач, да се поддържа това ниво на момчетата, с всеки мач да растат и да вдигат своето самочувствие.", разсъждаваше шефът на БФС на летището в Португалия.

Той коментира и плановете за създаване на "Висша лига". Михайлов призна, че никога не е говорил за такъв проект, защото има клубове, в които нищо не е "висше".

"Аз никога, като президент, не съм казвал думата „висша лига”. На последния Изпълком казах, че ще търсим начин за увеличаване на групата, който е законен, позволен и не нарушава никакви закони, нито по нашите наредби, нито на УЕФА, нито на ФИФА, нито Закона за спорта. Има работна група, има хора от министерството, от футболния съюз, от фирмата, която държи телевизионните права. В началото на другия месец ще събера всички президенти на клубове от "А" и "Б" група, ще бъдат извадени възможни варианти, ще си кажат мнението"

Той сподели, че лично помага на ЦСКА и че единствено държавата, в лицето на синдика, може да реши бъдещето на клуба.

"В момента не се взимат на ЦСКА и спрях временно исканията на ФИФА за отнемане на точки, защото има много чужди кредитори, които трябва да бъдат задоволени. Така че пак казвам там никой няма право на намеса, това е държавата, синдика ще каже какво се случва с ЦСКА, така че не се знае кога"