на живо

Борислав Михайлов: Уверен съм в успеха си на конгреса (ВИДЕО)

"Не познавам Любо Пенев лично, а само като футболист", каза президентът на УЕФА Александър Чеферин

Lap.bg

Настоящият президент на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви, че е уверен в успеха си на конгреса на централата, който ще се проведе в началото на 2018 г. На него над 600 делегати трябва да гласуват дали бившият вратар да продължи да е начело на родния футбол или друг кандидат да поеме длъжността му. 

За сега единствен такъв е Любослав Пенев. 

"Към момента не е назначена дата за конгрес. В края на седмицата ще има Изпълком, на който ще се определят денят, часът и мястото. Не е много лесно обаче да се уреди такава голяма зала в София, тъй като говорим за над 600 души. Щом излизам, значи съм уверен. Президентът Чеферин даде висока оценка за моята работа, но не той, а делегатите избират кой да ръководи централата. Повече по тази тема ще говоря единствено на Конгреса. Не ме притеснява възможността да бъда сменен. Човек трябва да гледа бъдещето, да прави планове, а дали ще има смяна, или не, значение няма. Футболен съюз ще има и след мен", каза Михайлов.

Президентът на Европейската футболна централа Александър Чеферин похвали работата на Михайлов в последните години и заяви, че не познава лично неговия конкурент за поста.

"Знам за изборите през февруари догодина. В УЕФА знаем за всяко общо събрание на футболен съюз в цяла Европа. Що се отнася до другия кандидат, не го познавам, не съм го срещал лично, но си го спомням много добре като футболист. Беше отличен футболист, но това е единственото, което знаем за него", каза той.