на живо

Боровец стана сцена на сноуборд триковете на най-добрите в света (ВИДЕО)

30 състезатели ще прекарат 3 седмици в България, за да снимат филм

30 от най-добрите сноубордисти в света от САЩ, Норвегия, Финландия, Канада и Австралия зарадваха любителите на зимните спортове в Боровец със спиращи дъха трикове. 

"За първи път това се случва в България. До сега го организирахме в САЩ и много се радваме, че тази година имаме възможност да дойдем в България. Освен демото тук, те ще останат още 3 седмици у нас. Ще обиколим цяла България, ще снимаме филм. Искаме да покажем сноуборда през техните очи", каза пред bTV организаторът Христо Петков.

"Трябва да си малко луд, за да правиш всичко това, както и да имаш желание да продължаваш напред", сподели пък Джейк, който не се страхува да посрещне снежните предизвикателства.

Той е част от един от най-големите отбори по сноуборд в света - "Стинки Фемили". Професионалистите в него са обединени от любовта към екстремното, обикалят планетата, забавляват се и снимат филми за държавите, които посещават. Гостуването в България също ще бъде заснето, като видеото ще включва кадри от Витоша, София, Бузлуджа, Шипка, Габрово и Боровец. 

А има ли риск от травми и колко тежки могат да са те, чуйте от самия Джейк: