на живо

"Борусия" Дортмунд - "Монако" пряко по bTV Action

Студиото преди "Байерн" Мюнхен - "Реал" Мадрид, с гости Мартин Петров и Стоян Орманджиев, ще бъде излъчено по RING

Срещата от четвъртфиналите на Шампионската лига между "Борусия" Дортмунд и "Монако" ще бъде игран днес (12 април). Мачът ще бъде предаван пряко по bTV Action от 19:00 ч.

Актуалната информация от Германия и Франция ще бъде поднесена от нашите кореспонденти - Натали Пашева и Десислава Минчева.

Гости на Йордан Георгиев ще бъдат бившият шеф на Национална служба "Полиция" ген. Васил Василев и заместник-изпълнителният директор на Българския футболен съюз Павел Колев, които също ще изкажат мнение за инцидента и отражението му върху сигурността и играта на футболистите от "Борусия" Дортмунд и "Монако". 

Днешните два четвъртфинала също ще бъдат излъчени в каналите на bTV Media Group. Мегасблъсъкат "Байерн" Мюнхен - "Реал" Мадрид ще започне в 21:45 ч. по bTV Action, а "Атлетико" Мадрид - "Лестър" е със същия начален час, но но RING. 

Студиото с всички подробности преди късните срещи ще започне в 21:00 ч. по RING. Причината е, че мачът на "Борусия" Дортмунд и "Монако" няма да е приключил. Гости на Йордан Георгиев ще бъдат бившият национал Мартин Петров и мениджърът Стоян Орманджиев.

Двата тима трябваше да премерят сили на стадион "Сигнал Игуна Парк" вчера (11 април), но срещата беше отменена по настояване на отборите и след координация с УЕФА, след като до автобуса на домакините избухнаха три взрива на път за спортното съоръжение. При инцидента пострадаха двама - един от полицаите от кортежа на футболния тим, както и играчът на "Борусия" Марк Бартра. Испанецът беше транспортиран в болница незабавно, където претърпя операция заради счупени костици на дясната ръка и порезни рани от стъкла.

Полицията в Дортмунд заяви, че не говори за терористичен акт, но разследва и такава версия. До мястото на взрива е била намерена бележка, в която се поема отговорност за инцидента. Органите на реда обаче не съобщават повече информация, за да не попречат на разследването.

Първият мач от европейските турнири между "Борусия" и "Монако" пък ще бъде изигран при засилени мерки за сигурност. А всичко най-интересно, както и самата среща ще може да гледате днес (12 април) от 19:00 ч.