на живо

"Борусия" Дортмунд потрепери, но взе своето в Истанбул

"Жълто-черните" спечелиха с 2:1 срещу "Бешикташ"

"Борусия" Дортмунд потрепери, но взе своето в Истанбул

"Борусия" Дортмунд победи "Бешикташ" с 2:1 като гост в мач от първия кръг в група 3 на Шампионската лига. Фаворитът срещна трудности с турския гранд и потрепери в последните минути, но все пак взе своето. Головете за "Бе Фау Бе" отбелязаха Джуд Белингам в 20' и Арлинг Холанд в 45+3', а за "Бешикташ" се разписа Франсиско Монтеро в 90+4'.

Домакините създадоха първата опасност чрез Миши Батшуай, чийто удар бе спасен от вратаря Грегор Кобел.

Снимка: Getty Images

В 20' "Борусия" поведе с гол на Джуд Белингам, който се възползва от подаване на Тома Мюние. Така англичанинът стана най-младият играч с попадение при визита в Шампионската лига, както и най-младият с голове в два поредни двубоя в турнира. Белингам е на 18 години и 78 дни и подобри постижението на Килиан Мбапе от март 2017 г., който бележи за "Монако" на 18 години и 85 дни.

Малко преди почивката Белингам асистира на Холанд за 2:0. През втората част и двамата бяха близо до трети гол в полза на "Борусия", а Ансгар Кнауф удари греда.

Снимка: Getty Images

"Бешикташ" превърна заключителните минути в кошмарни за съперника, след като Франсиско Монтеро намали на 1:2. Германците обаче удържаха крехкия си аванс.

В другия ранен двубой тази вечер молдовският "Шериф" записа историческа дебютна победа в груповата фаза на турнира. Отборът от Тираспол, за който неотдавна игра стражът Владислав Стоянов, спечели с 2:0 срещу "Шахтьор" Донецк с голове на Адама Траоре в 16' и Момо Янсане в 62'.

Снимка: Getty Images