на живо

"Борусия" Дортмунд пробва Юсейн Болт за футболист

Целта на световния рекордьор е да стигне до "Манчестър Юнайтед"

Reuters

Бурните аплодисменти след последната изява на пистата на световния рекордьор на 100 и 200 м - Юсейн Болт, още не са затихнали, а великият лекоатлет вече мисли за следващата си кариера. Очаквано роденият в Ямайка спринтьор се е насочил към своя любим футбол и дори вече си е уредил проби в "Борусия" Дортмунд.

За последно Болт се появи на лекоатлетическата писта на световното първенство през август 2017 г., когато не успя да триумфира със златото заради контузия. Сега обаче осемкратният олимпийски шампион е възстановен и ще се присъедини към "Борусия". Това е възможно, тъй като и двете страни имат един и същи спонсор.

"Напълно възстановен съм от контузията. През март ще започна проби в "Борусия" и това ще определи какво ще правя оттук насетне. Ако кажат, че ставам, ще потренирам с тях. Вярвам, че имам шанс. Гледам много футбол и го разбирам. Ще натрупам опит и ще се получи", съобщи Болт.

Неговата мечта обаче не е "Борусия", а да облече фланелката на любимия си клуб - "Манчестър Юнайтед". Той дори е намерил двама човека, които да лобират за неговото привличане пред ръководството.

"Една от най-големите ми мечти е да подпиша с "Манчестър Юнайтед". Ако "Дортмунд" каже, че съм достатъчно добър, ще продължа и ще тренирам здраво. Говорих с Алекс Фъргюсън и му казах, че трябва да каже някоя добра дума за мен. Той ми каза, че ако съм здрав и готов, ще види какво може да направи. Говоря много с Погба. Гледам и го питам много въпроси. Искам да играя, но трябва да е в топ първенство. Не искам да бъда посредствен. Ще бъде трудно, защото кариерата ми беше страхотна, но ако спечеля Шампионската лига или нещо друго, ще бъде близо до това, което постигнах в атлетиката. Искам да бъда повече от средно ниво. Искам да бъда най-добрият. Искам да играя по крилото. Ще бъде страхотно, ако получа шанс да играя за отбор като "Манчестър Юнайтед", не спира да мечтае Болт.