на живо

Босна без Петев срещу Франция. Селекционерът е с коронавирус

Той се чувства добре и няма симптоми, съобщават местните медии

Българският селекционер на националния отбор по футбол на Босна и Херцеговина - Ивайло Петев, е заразен с коронавирус. Това съобщава местният Футболен съюз.

Това означава, че той няма да може да ръководи от скамейката тима по време на днешната (27 март) контрола срещу Коста Рика. Петев ще пропусне и следващия мач от квалификациите за световното първенство в Катар през 2022 г. В сряда (31 март) Босна и Херцеговина приема актуалния първенец на света - Франция.

Българският специалист е тестван при завръщането на тима от Финландия. Мачът беше официален дебют за Петев начело на Босна и Херцеговина и завърши 2:2.

Медиите в страната съобщават, че новият селекционер се чувства добре и няма симптоми. Не е ясно кога и как се е заразил той, тъй като предишните му два теста са отрицателни. Българинът веднага е бил поставен под карантина.

Всички проби на членове на щаба на Петев, както и на футболистите в тима, са отрицателни. 

Най-вероятно тимът на Босна и Херцеговина ще бъде воден от помощника на българина Елвир Рахимич в следващите 2 мача.

Ивайло Петев зае поста на селекционер на в края на януари 2021 г. Неговото назначение беше съпроводено с протести от страна на футболните фенове в страната, които настояваха местен специалист да води тима.