на живо

"Ботев" е първият полуфиналист за Купата на България

"Канарчетата" с минимален успех срещу "Пирин" Благоевград

Lap.bg

"Ботев" Пловдив е първият полуфиналист в турнира за Купата на България. "Канарчетата" се класираха за финалната четворка, след като победиха с 1:0 като гост "Пирин" Благоевград. Автор на единственото попадение бе Лъчезар Балтанов.

Срещата започна в добро темпо, но чистите положения липсваха и пред двете врати. Резултатът бе открит в 27-мата минута от Лъчезар Балтанов. Фелипе Бризола центрира в наказателното поле, където Омар Косоко свали топката към нахлуващия на скорост Балтанов, който с удар от воле реализира за 1:0.

Две минути по-късно "Ботев" можеше да удвои аванса си след нерешителна намеса на вратаря Благой Макенджиев, но Юлиан Попев изчисти топката преди тя да попадне на крака на Радослав Терзиев.

Станислав Костов бе близо до изравняването на резултата в 30-ата минута, но ударът му от дъгата на наказателното поле премина на сантиметри над напречната греда на вратаря Георгиев.

В началото на второто полувреме главният съдия Николай Йорданов на няколко пъти трябваше да спира играта, след като фенове и на двата отбора си позволиха да хвърлят димки, които затрудняваха видимостта на терена.

Домакините бяха по-активният отбор, но трудно създаваха опасности пред вратата на Георгиев. В опит да промени нещо в играта на "орлетата" треньорът Милен Радуканов пусна в игра опитния нападател Иван Цветков в 56-ата минута.

Цветков определено поосвежи нападението на "Пирин", но домакините трудно пробиваха сгъстената защита на "канарчетата".

В 70-ата минута Фелипе Бризола изпрати много тежък удар от над 25 метра, но право в тялото на Благой Макенджиев. След изпълнения корнер Тодор Неделев нанесе нов удар към вратата на "Пирин", но стражът този път улови без проблем.

Тодор Траянов можеше да изравни резултата в 72-рата минута, но силният му удар извън наказателното поле мина на около метър встрани от вратата на гостите.

В 88-мата минута появилият се като смяна за "Ботев" Крум Стоянов получи шанс да сложи точка на спора в мача, след като получи пас от дълбочина и остана очи в очи с Макенджиев, но топката му избяга и ударът му намери външната част на мрежата.