на живо

Кошмарна грешка на вратар на "Левски" и първа победа за "Ботев" у дома

"Канарчетата" стигнаха до пълен обрат

Lap.bg

Първи успех за "Ботев" у дома от началото на сезона. "Канарчетата" стигнаха до пълен обрат срещу "Левски" в дербито на осмия кръг на Първа лига, печелейки срещата в Коматево с 2:1. 

С трите точки пловдивчани се изравниха с "Дунав" на десетата позиция, но са и с мач по-малко. Отборът на "Левски" пък записа първо поражение под ръководството на Делио Роси и остава на третата позиция в Първа лига.

Жуниор Мапуку можеше да изведе гостите напред в резултата в 22-ата минута, но ударът му бе спасен от Иван Чворович. В 26-ата минута обаче сръбският страж бе безпомощен след перфектна комбинация между Жорди Гомес, Габриел Обертан и Давид Явлонски, завършила с точен удар на централния защитник за 0:1.

"Ботев" изравни в 64-ата минута след фрапантна грешка на вратаря на "Левски" Александър Любенов. Тодор Неделев стреля от 20-ина метра, а стражът позволи на топката да мине между краката му за 1:1.

"Сините" можеха веднага да си върнат преднината, но ударът на Габриел Обертан срещна гредата.

В 77-ата минута "канарчетата" стигнаха до пълен обрат. Виана свали топката към Балтанов и юношата на "сините" вкара първия си гол във вратата на родния си клуб за крайното 2:1.