на живо

"Ботев" с най-бързия гол през сезона. "Канарчетата" стигнаха само до равен с "Левски"

"Сините" отново на върха в класирането

Lap.bg

"Ботев" Пловдив и "Левски" завършиха 1:1 в мач от 12-я кръг на Първа лига, игран в Коматево. Домакините излязоха напред в резултата, след като Жоао Пауло отбеляза гол в 13-ата секунда на срещата, който се оказа най-бързото попадение през настоящия сезон. "Сините" изравниха в 38-ата минута чрез Роман Прохазка.

По този начин "Левски" събра 28 точки и се изравни с "Лудогорец" на върха в класирането, а "канарчетата" са шести, а актив от 18 точки.

След светкавичното попадение на Пауло още в 13-ата секунда, играчите на Елин Топузаков се хвърлиха с всички сили в атака. В 16-ата минута Франсис Нар центрира към Бабатунде Адениджи, който стреля от воле, но топката се удари в лявата греда на вратата, пазена от Георгиев, и излезе в аут. Четири минути по-късно Серкан Юсеин стреля отдалеч, но неточно.

Софианци изравниха в 38-ата минута. След центриране от корнер топката попадна в Божидар Краев, чийто удар бе избит от стража на "жълто-черните" изби, но намиращият се наблизо Роман Прохазка вкара за 1:1.

Домакините се опитаха да натиснат съперника в началото на второ полувреме. Първо Неделев застраши Йоргачевич, след което Пауло пробва шута си от далечно разстояние.

В 63-ата минута капитанът на "Ботев' излезе сам срещу вратаря на гостите, но си поведе лошо топката и Йоргачевич спаси удара му.

В 78-ата минута след колеблива игра в отбраната на "канарчетата" Радослав Терзиев върна рисковано на Георгиев, който успя да изчисти топката пред връхлитащия Антонио Аниете. При последвалата атака Жоао Пауло преодоля Сърджан Лукин, но не намери очертанията на вратата.

В 83-ата минута дебютиралият в игра за "сините" Илиан Мицански подаде на Хеан Деса, който шутира с левия крък от границата на пеналта, но вратарят на домакините улови.