на живо

"Ботев" пак победи "Лудогорец" и прегърна първата си Суперкупа (ГАЛЕРИЯ)

"Канарчетата" спечелиха след дузпи

"Ботев" Пловдив спечели първа Суперкупата на България в своята история. Носителят на купата на България се наложи с 6:5 след изпълнение на дузпи над шампиона "Лудогорец". Така за втори път в рамките на три месеца "канарчетата" победиха "орлите" в битката за значим трофей. 

В редовното време срещата завърши 1:1, след като първо Тодор Неделев даде аванс на пловдивчани, а в началото на второто полувреме Вандерсон изравни за разградчани. При дузпите фаталния пропуск направи Марселиньо, а всички играчи на Николай Киров бяха точни при наказателните удари. 

Срещата започна в бавно темпо. Въпреки това в 10-ата минута "канарчетата" стигнаха до първото си опасно положение, след като Лазар Марин шутира, но новият вратар на "орлите" Хорхе Броун изби.

"Ботев" поведе в 16-ата минута след страхотно изпълнен пряк свободен удар от Тодор Неделев. Постепенно шампионите си върнаха контрола върху топката. Те бяха близо до възстановяване на равенството в 28-ата минута, но ударът на Марселиньо срещна гредата на Кайзер. Само минута по-късно отново късметът покри "канарчетата". Стражът на пловдивчани парира шут на Вандерсон, а при добавката бившият играч на "Ботев" Абел Анисе отново нацели гредата.

В края на първото полувреме Анисе стреля, топката рикошира в крака на Кешеру и се отби в гредата за трети път от началото на срещата. 

Снимка: Lap.bg

Второто полувреме започна вихрено за разградчани. По-малко от две минути след подновяването на играта Вандерсон вкара за 1:1.

В 57-ата минута Фернандо Виана оправи хубав удар с глава, но топката мина на сантиметри от пазената от Броун врата.

В 78-ата минута Марселиньо шутира мощно, но над вратата на "Ботев". До края на мача двата тима не успяха да си вкарат повече попадения и носителят на Суперкупата трябваше да бъде определен след изпълнение на дузпи. При наказателните удари по-класен се оказа отборът на "Ботев" Пловдив.