на живо

"Ботев" ще търси нов европейски подвиг срещу енигмата "Маритимо"

"Канарчетата" приемат португалците тази вечер от 20:30 ч. на "Лазур"

Lap.bg

Тази вечер "Ботев" Пловдив ще излезе на "Лазур" с ясната мисъл за победа над "Маритимо" в първия мач от третия предварителен кръг на Лига Европа.

Вече повече от 20 години "канарчетата" не познават вкуса на загубата на родна земя в мачове от евротурнирите. Последното домакинско поражение на "жълто-черните" в Европа е от "Олимпиакос" през сезон 1993/94. Оттогава пловдивчани имат седем победи и две равенства у дома, в които са допуснали едва три гола.

Преди днешния двубой наставникът на "Ботев" Пловдив - Николай Киров, сподели, че за тима е било истинско предизвикателство да разучи португалския си съперник.

"Имаме проблем с разузнаването на "Маритимо". Успяхме да гледаме само контролни мачове, а в тях никога не можеш да си сигурен, че това е истинското лице на един отбор", каза треньорът.

Снимка: Lap.bg

Киров няма проблеми с контузени играчи и ще може да разчита на всичките си основни футболисти. 

Срещата на "Лазур" вероятно ще бъде последна на българска земя за нападателя Омар Косоко, който очаква трансфер. От ръководството на "канарчетата" обаче увериха, че французинът ще изиграе и двата мача с "Маритимо" преди да бъде продаден.

"Маритимо" пристигна в България в последния възможен момент, тъй като отборът не успя да излети от летище "Кристиано Роналдо" на остров Мадейра във вторник заради бури над Атлантическия океан, а вчера чартърът се забави.

"Ботев" има много силни индивидуалности, но в същото време тези играчи се представят отлично като колектив. За нас няма да е лесно, защото 12 играчи си отидоха, а 12 други дойдоха", каза на официалната пресконференция треньорът на португалците Даниел Рамош.

Първият мач между "Ботев" Пловдив и "Маритимо" е тази вечер от 20:30 ч. на стадион "Лазур".