на живо

"Ботев" Пловдив не спира да скърби за Тоско Бозаджийски (ВИДЕО)

Днес се навършва една година от убийството на 27-годишния фен

Днес се навършва една година от убийството на 27-годишния фен на "Ботев" Пловдив Тоско Бозаджийски. Престъплението бе извършено на 5 януари 2020 година в Солун.

След посещение в местно кафене Тоско Бозаджийски е убит след зверски побой и прегазване с автомобил.

Снимка: btvnovinite.bg

"Тоско е буквално пребит с метални пръти и пада на земята в безпомощно състояние.", разказа пред bTV бащата на Тоско - Георги Бозаджийски.

"До момента това, което е като заключение от съдебния лекар, е, че смъртта е настъпила от прегазването.", категорична е адвокатката Константина Харизанова.

"Може би 2 часа преди да се случи инцидента, да бъде нападнат, разговаряхме с него по телефона. И той ми каза, че правят туристическа обиколка, и в момента са в едно кафе, и след около половин-един час потеглят за България.", добави опечаленият баща.

Снимка: btvnovinite.bg

Първоначално гръцката полиция задържа трима от нападателите. Повдигнато е обвинение за непредумишлено убийство. Сред арестуваните е и син на висш полицай. Сега в ареста е само шофьорката, прегазила Тоско. Тя вече е с обвинение за умишлено убийство.

Делото срещу тримата обвиняеми все още не е стартирало в съда. Шофьорката е заплашена от доживотен затвор. 

В памет на Тоско Бозаджийски 75 футболисти от детско-юношеската школа на "Ботев" Пловдив се включиха в изписване на името му на централната трибуна, а градът осъмна с транспаранти с неговото име на ключови булеварди.

"Жълто-черните" фенове ще се съберат на бдение в памет на своя приятел и съмишленик.