на живо

"Ботев" Пловдив продължава без победа при новия треньор

"Канарчетата" завършиха 1:1 срещу "Монтана"

Lap.bg

"Ботев" Пловдив стигна само до 1:1 при домакинството си на "Монтана" в мач от 19-ия кръг на Първа лига и утежни допълнително положението си във временното класиране.

"Ботев" продължава да няма успех в трети пореден мач при новия си треньор Азрудин Валентич (загуба и две равенства) и общо осми поред в първенството. В класирането "канарчетата" заемат 12-о място с 16 точки, докато "Монтана" е на десета позиция с 18 пункта.

Срещата започна предпазливо. В 24-ата минута Реда Рабея от състава на домакините изпълни пряк свободен удар, но не улучи врата на съперника. Три минути по-късно Па Конате излезе на удобна позиция след грешка в защитата на съперника, но Реян Санхеджи се намеси решително и предотврати опасността.

Гостите отвърнаха с опасна атака в 36-ата минута, при която Стефан Цонков получи топката в наказателното поле на "канарчета", стреля, но Кевин Янсон блокира шута му. Пет минути по-късно вратарят на "Монтана" Благой Макенджиев изби с мъка коварен удар на Атанас Илиев. В 44-ата минута Макенджиев изпусна топката при центриране и Илиев стреля от ножица. Коженото кълбо обаче срещна горната греда и тупна върху голлинията, а Иван Михов успя да го изчисти.

Футболистите на "Монтана" започнаха по-добре второто полувреме и бързо поведоха в резултата. В 48-ата минута, при бърза контраатака Александър Башлиев центрира успоредно на голлинията на вратата на домакините, където Николай Цонков засече топката за 0:1.

Снимка: Lap.bg

Домакините реагираха на предизвикателството и започнаха да атакуват по-често, но се сблъскаха с добре организираната защита на противника. В 69-ата минута при атака на гостите Стефан Каменов стреля, но Георги Аргилашки изби в корнер. Две минути по-късно Атанас Илиев получи топката в наказателното поле на "Монтана", но стреля неточно.

"Ботев" изравни резултата в 83-ата минута. Тогава Кевин Янсон намери влезлия като резерва Мишел Еспиноса, който елегантно се разписа за 1:1.