на живо

"Ботев" представи Митов, феновете на бунт

Доверието не се купува, а се печели с работа, обяви треньорът

БГНЕС

Николай Митов бе представен като треньор на "Ботев" Пловдив, но минути по-късно феновете на тима се обявиха категорично против неговото назначаване. 44-годишният бивш наставник на "Левски" наследява на поста подалия оставка миналата седмица Николай Костов.

"Много съм щастлив, че бях поканен от ръководството на "Ботев". Това е клуб с големи традиции, обичан от многобройната си публика и за мен наистина е чест да бъда тук. Да ви кажа честно, приемам мнението на феновете. Но доверие не се купува - то се постига с много работа. Поемаме отговорност с моя щаб и един ден хората ще останат доволни от нашия престой. От дете до ден-днешен никога не съм имал човек зад гърба си. Всичко съм постигнал сам. Познавам собственика Румен Чандъров само от година. Няма как той да ми се бърка в работата", заяви Митов.

В екипа му влизат бившият национал Мариян Христов и испанският методист Алекс Канедо,

Привържениците на "канарчетата" обаче дадоха да се разбере, че треньорът не е добре дошъл. "Сдружение "Клуб на привържениците на "Ботев" Пловдив и Обединени фракции "БУЛТРАС" заявяваме от името на всички организирани фенове на най-стария клуб в България, че лицето Николай Митов е НЕЖЕЛАНО на поста старши треньор!", се казва в лаконичното съобщение. Вероятната причина за острата им реакция е фактът, че преди време Митов бе помощник на Емил Велев в градския съперник "Локомотив".