на живо

"Ботев" оцеля за Купата след драма и продължения

"Канарчетата" надделяха трудно с 4:3 над втородивизионния "Царско село"

Lap.bg

Носителят на Купата на България "Ботев" Пловдив продължава защитата на трофея. "Канарчетата" се наложиха драматично с 4:3 след продължения над "Царско село".

"Жълто-черните" бяха на път да отпаднат още в осминафиналната фаза, след като губеха с 1:2 в края на редовното време, но Фернандо Виана изравни за 2:2 в добавеното време, а в продълженията Стивън Петков донесе успеха за крайното 4:3. 

Двата отбора изиграха зрелищен мач с редица обрати и положения пред двете врати преди стотина зрители на стадион "Славия" в Овча Купел.

"Ботев" бе по-настойчивият отбор в началните минути, но пропуски направи Фернандо Виана. В 31-а минута "канарчетата" поведоха с гол на ветерана Йордан Минев, който реализира от движение след пас на Тодор Неделев. В ответната атака "Царско село" изравни с точно попадение на Георги Минчев с глава след центриране на Божидар Кацаров. 

Снимка: Lap.bg

Втородивизионният отбор изненадващо поведе в 62-а минута, когато Реян Даскалов реализира с удар отблизо.

До края на редовното време пловдивчани обсадиха вратата на "царете", но направиха фрапантни пропуски. В 77-а минута Терзиев стреля с глава, но вратарят на "Царско село" Здравков отби, а при добавката Стивън Петков игра с глава, а Карабельов изби от голлинията.

"Ботев" имаше претенции и за дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Георги Радев, но реферът подмина ситуацията. 

В 82-ата минута Балтанов уцели напречната греда с глава, а малко след това и Тодор Неделев пропусна от чиста позиция.

Снимка: Lap.bg

Логичното се случи в първата минута на добавеното време, когато Фернандо Виана стреля от 20 метра по тревата и реализира за 2:2.

В 3-ата минута на продълженията Светослав Диков вкара с ефектен удар от границата на наказателното поле и отново даде преднина на "Царско село". Пет минути по-късно Виана вкара втория си гол в мача с глава за 3:3.

В 115-ата минута Тодор Неделев центрира от фаул и Стивън Петков с глава донесе успеха на "Ботев" с 4:3.