на живо

"Ботев" разгроми ЦСКА 1948 и е на 1/8-финал за Купата

"Канарчетата" спечелиха с 4:1 в София

Lap.bg

"Ботев" Пловдив разгроми втородивизионния ЦСКА 1948 с 4:1 като гост и се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на България по футбол. Възпитаниците на Николай Киров доминираха през целия мач на стадион "Васил Левски" и закономерно продължават в следващата фаза на надпреварата.

Срещата започна страхотно за гостите, които успяха да поведат още в 3-ата минута. Тодор Неделев намери непокрития Серкан Юсеин, който от границата на наказателното поле реализира за 1:0. Домакините се активизираха и изравниха в 19-ата минута чрез Андон Гущеров.

Снимка: Lap.bg

"Ботев" можеше отново да поведе в 31-ата минута, но Неделев шутира покрай вратата. Все пак "жълто-черните" материализираха игровото си преимуществото в края на първото полувреме, когато влезлият като резерва Лъчезар Балтанов бе точен за 2:1.

"Канарчетата" напълно доминираха и след почивката и в 67-ата Балтанов вкара втория си гол в мача за 3:1. 120 секунди по-късно друга резерва - Стивън Петков, покачи на 4:1.

В други срещи за Купата, завършили по-рано, "Дунав" елиминира "Локомотив" Горна Оряховица в мач с общо 24 дузпи, а "Черноморец" Балчик шокира елитния "Ботев" Враца с 1:0.

Жребият за 1/8-финалите ще бъде теглен на 28 септември (петък).