на живо

"Ботев" не успя да спре "Лудогорец", но зарадва феновете

"Орлите" с девета поредна победа във всички турнири

Lap.bg

"Лудогорец" записа 9-а поредна победа във всички турнири, след като се наложи с 1:0 като гост над "Ботев" Пловдив. При завръщането на Ферарио Спасов начело на тима, "канарчетата" направиха добри атаки и най-после вдъхнаха оптимизъм у феновете си, че скоро ще излязат от кризата. "Жълто-черните" пропуснаха доста положения, а загубата им е пета поредна. 

Треньорът на "Лудогорец" Станислав Генчев даде почивка на някои от основните си футболисти, но това не се оказа проблем за шампионите, на които им бяха нужни едва 7 минути, за да открият резултата. Жоржиньо беше намерен непокрит от Марселиньо и реализира третото си попадение за сезона.

До почивката "Ботев" имаше няколко положения за изравняване, като най-чистото от тях бе изпуснато от 18-годишния дебютант Димитър Тонев. През второто полувреме пловдивчани продължиха настойчиво да търсят своя първи гол в мача, но добрите изяви на вратаря на гостите Пламен Илиев разочароваха офанзивните футболисти на "канарчетата".

Така "Ботев" продължи лошата си серия срещу "Лудогорец" у дома, като тимът е без успех от май 2016-а година. Пловдивчани не успяха и да отбележат попадение в трети пореден шампионатен двубой.

"Лудогорец" е лидер в Първа лига с 33 точки, втори е отборът на "Левски" с 26, но и с мач по-малко. "Ботев" е на предпоследно място с едва 9 точки от 13 мача.