на живо

"Ботев" Враца удари 4 пъти "Септември". Божинов с комичен гол

Тимът от столицата се разписа само веднъж

Lap.bg

"Ботев" Враца победи "Септември" София с 4:1 в среща от 17-ия кръг на Първа професионална футболна лига. Звездата на домакините Валери Божинов отбеляза своя гол номер 6 в шампионата и откри резултата по комичен начин, с който зарадва и развесели агитката от Враца.

След победата "Ботев" Враца се изкачи на 6-о място в класирането, а "Септември" остава предпоследен с 10 точки.

Срещата изненадващо започна с натиск на гостите от София, като Крис Гади стреля, но топката се отби от гредата и излезе в аут. За сметка на това домакините отговориха с попадение. След центриране в наказателното поле, Божинов понечи да засече с глава, но вместо това топката се отби от крака му и влезе в мрежата на съперниците.

Това даде импулс в играта на врачани. Две минути по-късно, при нова атака на "Ботев", футболистите на "Септември" направиха грешка в защита, а Дарко Глишик си вкара автогол.

Столичани все пак намалиха изоставането си, след като Крис Гади отбеляза попадение малко преди края на първото полувреме.

В 56-ата минута Данел Генов направи резултата 3:1 с шут от дистанция.

Двата тима останаха с по 10 футболисти на терена, след като Йордан Апостолов и Асен Чандъров се сдърпаха. Реферът Никола Попов им показа червени картони в 62-ата минута.

Крайното 4:1 се оформи след гол на Емил Стоев.