на живо

"Ботев" взе 108-oто дерби на Пловдив, Неделев вкара фамозен гол

Националът отбеляза от центъра за победата с 2:0

plovdiv24.bg

"Ботев" Пловдив победи градския си съпериик "Локомотив" с 2:0 в 108-ото дерби между двата тима.

Така "жълто-черните" се приближаха до топ 3. Тимът на Николай Киров е вече с актив от 32 точки, като се намира на 5 от третия "Левски", една по-напред пък е ЦСКА. Двата столични гранда обаче все още не са изиграли мачовете си от 18-ия кръг на Първа лига. "Локомотив" заема деветата позиция във временното класиране с 22 пункта.

На "Лаута" домакините започнаха по-силно и в 21-ата минута Анте Аралица излезе сам срещу вратаря Даниел Кайзер, но не съумя да реализира. Малко по-късно гол на Вилим Посинкович правилно бе отменен заради засада.

До почивката "Ботев" се активизира, а Тодор Неделев направи неуспешен опит да се разпише директно от корнер.

"Канарчетата" нанесоха първия удар в началото на второто полувреме, когато Кристиан Димитров се измъкна от Стивън Езе и засече с глава в мрежата центриране на Неделев от ъглов удар.

Отборът на Николай Киров бе близо до второ попадение в 66-ата минута, но Лъчезар Балтанов стреля встрани от вратата. Секунди след това Тодор Неделев вкара фамозен гол от центъра - 2:0.

До края "жълто-черните" не допуснаха изненади и спечелиха дербито.

Състави

"Локомотив" Пловдив: Луков; А. Георгиев, Езе, Везалов; Буна, Банович, Д. Илиев, Абдулахи; Парвизджон Умарбаев, Аралица, Посинкович

"Ботев" Пловдив: Кайзер; Перейра, К. Димитров, Пиргов, Й. Минев; Терзиев; Неделев, Балтанов, Юсеин, Афонсо; Вутов

Тагове: