на живо

Ботини пътува за Монте Карло. Започва ли сътрудничество с Григор Димитров?

Очаква се до дни българският тенисист да обяви, че има нов треньор

Reuters

Тенис специалистът Данте Ботини публикува в профила си в социалните мрежи снимки, с които съобщи, че пътува за Монте Карло. По този начин той засили слуховете, че ще започне работа с номер 19 в световната ранглиста - Григор Димитров.

За евентуално сътрудничество между двамата се заговори преди седмица, когато колумбийският журналист Андрес Варгас Пераза публикува информацията в "Туитър".

Самият Димитров в момента е в Монако, където се подготвя за новия сезон с тежки тренировки във фитнеса. Вероятно, след като 41-годишният Ботини се присъедини към него, двамата ще започнат занимания и на корта. 

Очаква се до края на седмицата те да обявят официално своето сътрудничество. 

За последно Ботини работи с Николас Джари, но чилиецът беше със спрени права за 11 месеца заради употреба на допинг и пропусна почти целия сезон през 2019 г.

Преди това той беше треньор на бившия номер 4 в света - Кей Нишикори. Двама работиха заедно 9 години, като японецът спечели 12 титли и игра на финал на Откритото първенство на САЩ през 2014 г.

Димитров от своя страна разчиташе в началото на 2019 г. на Кристиан Гро. След принудителната пауза в календара заради пандемията, роденият в Германия специалист спря да придружава Григор по турнири. Двамата все още не са обявили официално своята раздяла.

Преди Гро за формата на Димитров беше отговорен Дани Валверду, с чиято помощ българинът спечели финалния турнир на АТР в Лондон през 2017 г. и се изкачи до номер 3 в ранглистата.