на живо

Божиков: Вината си е изцяло наша, допуснахме поредица от грешки (ВИДЕО)

"Техният вратар направи страхотни спасявания, това беше разликата"

Божиков: Вината си е изцяло наша, допуснахме поредица от грешки (ВИДЕО)

Капитанът на националния ни отбор по футбол - Васил Божиков, призна, че поредица от грешки в защита е причината за загубата с 1:3 от Унгария в плейофите за Евро 2021. Според бранителя липсата на концентрация при статични положения, както и отличните спасявания на съперниковия вратар Петер Гулачи са направили разликата в тазвершния сблъсък на ст. "Васил Левски".

"Със сигурност головете станаха от поредица наши грешки. За втория аз не трябваше да правя този фаул, след това имаше разделяне на стената и някакъв рикошет. Вината си е изцяло наша. Смятам, че днес през първото, а и през второто полувреме имахме много добри шансове. Разликата беше, че техният вратар направи невероятни спасявания. Ние допуснахме грешки в защита, по-точно при статичните положения, и те се възползваха. Според мен това беше разликата."

"Определено беше тежък мач и ще преглътнем загубата доста трудно. Какви са плановете - треньорът може да каже. Най-доброто лекарство е, че след три дена имаме друг мач, след още три и втори, така че трябва да се възстановим по най-добрия начин, да работим и да се представяме възможно най-добре.", заяви Божиков.