на живо

Божинов изнася лекция в сръбски университет

"В региона има три велики клуба - Партизан, Динамо (Загреб) и трети, чието име не искам да споменавам", каза нападателят

Делегация на сръбския гранд Партизан посети Факултета по спорт и физическо възпитание в Белградския университет във връзка с акцията "Студенти на стадиона", която има за цел да върне по спортните трибуни младите фенове.

В нея бе и българският нападател Валери Божинов, който имаше възможността да се обърне лично към присъстващите студенти.

"Хора, аз съм от България и познавам добре ситуацията в региона. Знам кои са великите клубове тук. В момента, в тази част на Европа има три велики клуба, а те са Партизан, Динамо (Загреб) и още един, чието име не искам да споменавам", каза Божинов. Ясно за всички бе, че става дума за "вечния съперник" на сегашния отбор на българина - Цървена звезда.

Бившият нападател на Левски направи сравнение и между българския и сръбския футбол.

"Качеството на първенствата е почти еднакво, но сръбските клубове показват по-добри резултати в рамките на европейските турнири, за разлика от българските. Трите победи на Партизан в Европа този сезон са нещо непосилно за български тим", заключи Божинов.