на живо

Братя Пулеви подават ръка на сираци

Боксьорите набират средства за образованието на деца, лишени от родителска грижа

Lap.bg

Най-успешните братя в българския бокс Кубрат и Тервел Пулеви подават ръка на деца, лишени от родителска грижа. Навръх празника на детето 1 юни те отварят вратите на своята зала Спорт център ПУЛЕВ в София за благотворително събитие.

Точно в 14,00 часа на ринга трябва да се качат първите двама таланти от боксовата академия на Пулеви, които да изиграят демонстративен двубой. Момчетата по всяка вероятност ще бъдат изведени на ринга лично от един от братя Пулеви. Веднага след тях ще удари първият гонг и за втората среща между бъдещи шампиони от школата на Кубрат и Тервел.

Събитието се организира с цел набиране на средства, които да бъдат инвестирани в образованието и следдипломната квалификация на момчета и момичета от варненския дом за деца-сираци – „Княгина Надежда”. Целта е юношите и девойките от социалното заведение да получат шанс да изучават чужди езици и да добият професионални умения, които да им помогнат да се реализират в живота след като навършат пълнолетие.

Инициативата е и в памет на починалия преди година възпитаник на ДДЛРГ „Княгина Надежда” Павлин Стоянов, който приживе е талантлив боксьор и кикбоксьор от морската ни столица и пример за подражание от останалите си съученици и приятели.