на живо

Бразилия и Аржентина влизат в Лигата на нациите

Предстоят големи промени в турнира

Аржентина и Бразилия ще играят в Лигата на нациите! Това разкри вицепрезидентът на УЕФА Збигнев Бонек. Планът за турнира е той да премине през пълна промяна от 2024 г. и в него да се включат всички 10 южноамерикански държави.

Новината идва дни, след като УЕФА и КОНМЕБОЛ подписаха меморандум за разбирателство, ангажираха се с откриването на общ офис в Лондон и потвърдиха, че на 1 юни идната година европейският шампион Италия и носителят на Копа Америка Аржентина ще се сблъскат за първата купа "Финалисима".

"Това е последната Лига на нациите на УЕФА в този формат. Имахме среща с КОНМЕБОЛ, конфедерацията на южноамериканските държави. От 2024-а г. отбори от този континент ще се присъединят към състезанието. В какъв формат ще бъде? Все още работим по него. Графикът на мачовете за националните отбори е ограничен, така че не можем да се бъркаме в него твърде много", заяви Бонек пред полските медии.

Ходът на УЕФА е ясна опозиция на идеята на ФИФА за световно първенство през две години, която срещна масово неодобрение сред играчи, треньори и клубове.