на живо

Бразилия се подигра с Аржентина (ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

Домакините победиха "гаучосите" с 3:0

Бразилия победи с категоричното 3:0 Аржентина в световна квалификация за Мондиал 2018. Точни за успеха в голямото дерби на Южна Америка бяха Неймар, Коутиньо и Паулиньо.  

"Селесао" излезе напред в резултата в 25-ата минута. Неймар проби по лявото крило и подаде на Филипе Коутиньо, който със страхотен удар от дъгата пред наказателното поле прати топката в горния ляв ъгъл на Серхио Ромеро.

Снимка: Getty Images

Звездата на "Барселона" удвои преднината на домакините в края на първата част. 

Паулиньо направи резултата класически в 58-ата минута. Той получи пас от Ренато Аугусто от дясно и с точен удар от десетина метра направи 3:0.

В състава на Аржентина след три мача отсъствие се завърна Лионел Меси, но той беше далеч от най-добрите си игри.

Снимка: Getty Images

С успеха си Бразилия се утвърди на върха на класирането с 24 точки. "Гаучосите" пък записаха четвърти пореден мач без победа и са шести с 16 точки.

"Селесао" играха за първи път на стадион "Минейрао" в Бело Оризонте след тежката загуба с 1:7 от Германия на полуфиналите на световното първенство през 2014 година, но футболистите накараха феновете си бързо да забравят спомените от най-тежкото домакинско поражение на тима в историята.

В друг мач от кръга Венецуела разгроми Боливия с 5:0 у дома и постигна първа победа от началото на квалификациите. 

Уругвай победи Еквадор с 2:1 и продължи да преследва Бразилия, а Перу записа успех над Парагвай с 4:1. В другото дерби на южноамериканските квалификации Колумбия и Чили не си отбелязаха гол.