на живо

Бразилия записа шеста поредна победа в квалификациите (ВИДЕО)

"Селесао" се наложи с 2:0 над Перу

Facebook

Бразилия записа шеста поредна победа в квалификационните мачове от Мондиал 2018, запазвайки лидерската си позиция във временното класиране от зона Южна Америка. "Селесао" се наложи над Перу с 2:0, като точни за крайния резултат бяха Габриел Жезус и Ренато Аугусто. 

През първото полувреме бразилците доминираха на терена, но до попадение така и не се стигна. Малко след старта на втората част обаче, логичното се случи и "Селесао" поведе. В 58-ата минута Жезус успя да се разпише от няколко метра за 1:0.

Снимка: Facebook

20 минути по-късно нападателят на "Палмейрас" асистира на Аугусто за втория гол в мача. Жесус получи дълъг пас в наказателното поле, а след това подаде топката към съотборника си, който стреля в далечния ъгъл, не оставяйки никакви шансове на стража на домакините.

Така, Неймар и компания остават на върха с 27 точки, с 4 повече пред основния си преследвач Уругвай. Перу заема 8-мата позиция с 14 точки, но все още има шанс да се класира на 5-то място, което ще даде право за участие в баражите за световното през 2018 г. в Русия.