на живо

Брилянтен автогол не попречи на "Интер" да победи "Челси" (ВИДЕО)

Жофри Кондогбия смая собствения си вратар

Reuters

"Интер" постигна трета поредна пореда в приятелския турнир Интернешънъл Чемпиънс Къп. След "Олимпик" Лион и "Байерн" Мюнхен, този път в жертва на "нерадзурите" падна шампионът на Англия "Челси".

Миланският гранд се наложи с 2:1.

Така "сините" от Лондон си тръгват от Сингапур без нито един успех, след като преди няколко дни отстъпиха с 2:3 на германския шампион. 

Освен със стабилното представяне в нападение на играчите на Лучано Спалети, срещата се запомни и с най-куриозния автогол в надпреварата до този момент. В опит да върне топката към вратаря си полузащитникът на "Интер" Жофри Кондогбия изуми с брилятно изпълнен прехвърлящ удар, който кацна точно под рамката на смаяния Даниеле Падели.

Снимка: Reuters

"Интер" поведе в добавеното време на първото полувреме. Стеван Йоветич вкара с добавка за 1:0, след като изпълнената от него дузпа бе отразена от вратаря на "Челси" Тибо Куртоа. Второто полувреме също започна по-добре за "нерадзурите". В 53-ата минута спряганият за трансфер в "Манчестър Юнайтед" Иван Перишич направи 2:0.

В 74-ата минута при опит да върне топката към своя вратар, Кондогбия прехвърли елегантно Падели за крайното 2:1.

Минута преди края на редовното време Мичи Бачуай реализира гол, но той бе отменен заради засада. В добавеното време на срещата Падели се справи и с опасен удар на Давид Луис.