на живо

Брилянтна комбинация осигури важна победа на Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)

Георги Миланов игра цял мач на "Олд Трафорд"

БГНЕС

Манчестър Юнайтед постигна втора победа в Група 2 на Шампионска лига. "Червените дяволи" надиграха ЦСКА (Москва) с минималното 1:0 на своя "Олд Трафорд" и увеличиха драстично шансовете си за класиране на осминафиналите. Това е първият успех на тима, воден от Луис Ван Гаал, в последните пет мача.

Националът Георги Миланов започна като титуляр за гостите за първи път в тазгодишното издание на турнира. Той остана на терена до края на двубоя, но отличните му действия в отбрана не достигнаха за постигането на позитивен резултат.

Юнайтед доминираше през целия мач, като още през първото полувреме пропуски направиха Хуан Мата и Маркос Рохо. В началото на второто полувреме ситуацията на терена не се промени, като ЦСКА продължи да разчита на отличната си организирана игра в отбрана.

Гостите изчакваха да получат своя златен шанс в мача и това се случи в 78', когато влезлият като резерва Сейду Думбия бе изведен от Ахмед Муса сам срещу Давид Де Хеа.

Ударът на нападателя бе спасен от испанеца, но сенегалският национал получи втори шанс да стреля във вече опразнената врата. И втория му изстрел обаче бе отразен - този път от Крис Смолинг, който направи фантастичен шпагат пред голлинията.

Този момент даде допълнителен импулс в играта на Юнайтед и резултатът не закъсня. В 79' най-добрият футболист на домакините в мача - 20-годишният Джеси Лингард, асистира по перфектен начин на капитана Уейн Рууни. Той бе точен с глава за 1:0, завършвайки брилянтната комбинация, която може да видите във видеото.

Снимка: БГНЕС

По този начин "червените дяволи", които записаха три нулеви равенства в последните си мачове, прекъснаха серията си от поредни минути без отбелязан гол на числото 404. Седмият гол на Рууни за сезона също така осигури едва втората победа на "червените дяволи" в девет мача срещу руски отбори.

Два кръга преди края, Юнайтед е лидер в класирането на групата с актив от 7 точки. За тима на Ван Гаал предстои домакинство на ПСВ Айндховен и гостуване на Волфсбург. Последните два тима имат по 6 точки, а ЦСКА е на последна позиция с 4.