на живо

Британец прекарал медения си месец в България заради... Football Manager

Когато просто искаш да гледаш на живо "Несебър"

През годините играта Football Manager, предоставяща на обикновения фен възможност да влезе в ролята на футболен треньор, винаги е била източник на любопитни истории.

Като тази на Тони Джеймсън - бивш колежански преподавател, появил се на своята сватба с лаптоп, за да... завърши лятната си селекция. Или Джейми Тауърс от Еър (Шотландия), станал виртуален шампион на страната с "Хамилтън Академикъл" и решил да отпразнува триумфа, запалвайки факла у дома. Да не забравяме и Андрей Павлович от съседна Сърбия, който се пребори за треньорския пост в местния "Бежания", след като изпрати на клуба разширен списък с постижения си във Football Manager.

Поредната Football Manager история обаче е свързана с България. Действието се развива през 2008 г. и отвежда британеца Тим Пайк в Несебър за мач от Втора лига.

"С бъдещата ми жена бяхме избрали специална дата за сватбата - 08.08.08. Меденият месец бе насрочен за около 30 дни по-късно. Половинката ми разглеждаше Испания, Гърция и Португалия като варианти и аз бях "За". Но по същото време реших да пробвам актуалния Football Manager, спрях се на България и оставих играта да ми избере отбор. Въпросният тим промени изцяло моята концепция за медения ни месец. ФК "Несебър", Втора лига!"

"Клубът ми стана толкова симпатичен, че започнах да следя резултатите му в реалния живот. Полюбопитствах и проверих цените за почивка в България. Така разбрах за Слънчев бряг - в близост до стадиона на "Несебър". Изобщо не беше скъпо. Успях да убедя жена ми, тъй като две седмици ол-инклузив в България бяха по-евтини от седмица на всяко друго място."

"И така - на 5 септември 2008 г., летях за България и кроях планове да се отбия до Несебър за мач на отбора. Седмица след началото на медения месец тази възможност дойде. Сприятелихме се с група местни и накарах момчетата да отидем на мач. Въпреки че жена ми знае за това, доскоро тя дори не подозираше, че избрахме България заради местния футболен отбор!", разказва с усмивка Пайк.