на живо

Бронзовата Николова и треньорът Касабов отново в Петрич (ВИДЕО)

Емоционално посрещане за героите от Токио

Бронзовата Николова и треньорът Касабов отново в Петрич (ВИДЕО)

Емоционално посрещане в Петрич за местните герои от игрите в Токио! Бронзовата медалистка в борбата - Евелина Николова, и треньорът на женския национален отбор - Петър Касабов, бяха аплодирани от жителите на града за постигнатите успехи в японската столица.

Стотици жители и гости на Петрич се бяха събрали в градския парк, за да видят и да се докоснат до своите герои.

"Това е родното ми място, тук за първи път влязох в залата, тук за първи път дадох частичка от себе си на борбата и се радвам, че успях да донеса частичка и от олимпийските медали в нашия прекрасен южен град.", заяви Евелина Николова.

"Преживях много, запознах се с много хора. Всеки ми даде частичка от себе си, всеки ми даде урок, който научих с времето, и този път ме изгради като човека, който съм сега.", допълни тя.

Снимка: Lap.bg

"Не ми се е случвало от доста време и не съм имал време да дойда и сега, като ни посрещнаха по този топъл начин, се радвам. Много съм щастлив, че мога да бъда тук на тази церемония и, че съм дал право и повод на всички петричанци да се радват.", коментира треньорът Касабов.

В знак на признателност и благодарност към двамата, кметът на Община Петрич Димитър Бръчков им подари почетния знак на града. Феновете на Ева и Пепи, както ги наричат в Петрич, пожелаха злато на следващите олимпийски игри в Париж през 2024 г.