на живо

Бруно Рибейро очерни "Лудогорец" пред "Гардиън"

Собственикът сам води играчите от Бразилия, твърди португалският треньор

record.xl.pt

Бившият треньор на "Лудогорец" Бруно Рибейро съсипа от критики бившия си клуб в обширно интервю за британското издание "Гардиън". Португалецът, който бе уволен от Разград след отпадането от "Милсами" миналия сезон, в момента е мениджър на "Порт Вейл" в третото ниво на английския футбол.

Заглавието, разбира се, не буди никаква изненада: "90% от това, което знам, съм го научил от Жозе Моурино". Португалецът непрекъснато парадираше с познанството си със Специалния и при престоя си у нас.

„В "Лудогорец" не подписах с нито един футболист. Собственикът отиде до Бразилия, намери играчи, доведе ги, а аз нищо не разбрах - коментира Рибейро. - Веднъж влязох в съблекалнята и там стоеше ново момче, за което никой нищо не ми беше казал. За останалите – просто отварях вестниците, за да следя кой идва в отбора“.

„Имаше и друг случай – отивах да проведа тренировка в 10 часа сутринта, а спортният директор ме чакаше: „Трябва да правиш тренировките в 7 часа вечерта“. Попитах по каква причина, а той ми обясни, че съпругите на футболистите трябва да наблюдават заниманията. Лудост!

Не можех да позволя такова нещо - това е разсейване и играчите не могат да се фокусират. Не можех да работя по начина, който те налагаха. Затова им казах: отивам си у дома. "Лудогорец4 е голям клуб с много добра база, но хората...“, завърши многозначително Рибейро.