на живо

БТА: Георги Самуилов е новият стар собственик на "Ботев"

Финансовият благодетел поздрави играчите за спечелването на Купата на България

Георги Самуилов е новият собственик на "Ботев" Пловдив, твърди БТА. След успеха на финала за Купата на България, спечелен с 2:1 от "жълто-черните" президентът на клуба Ангел Палийски съобщи, че от следващия месец пловдивчани ще имат нов собственик, "известен бизнесмен, уважаван в средите си", но не пожела да съобщи името му.

По информация на БТА това ще бъде именно Самуилов, който и досега подпомагаше отбора с финансови средства.

Бизнесменът Самуилов използва трибуната на клубния сайт, за да благодари за паметните емоции от вечерта на 24 май - денят, който от тази година влиза в календара на светлите дати в историята на пловдивския клуб.

"Скъпи футболисти, треньори, ръководители, служители и привърженици на футболен клуб "Ботев", в този специален момент от историята на Клуба отправям най-искрен поздрав към всички вас за дългоочаквания и извоюван с цената на много труд и непоклатима вяра трофей - Купата на България!

Щастлив съм, че от трибуните на стадион "Васил Левски" станах пряк свидетел и преживях заедно с вас тази паметна вечер, изпълнена с чиста, неподправена страст и несравнима по силата си емоция.

Благодаря на треньорите и играчите за себераздаването на терена, както и на многобройните привърженици за страстната подкрепа от трибуните!

Във времената на размиване на ценностите всички заедно показахте на цяла България, че магията в спорта, и в частност футбола, е жива и дадохте надежда, че ще остане такава завинаги.

Още веднъж ви поздравявам със заслужения успех и се надявам, че в бъдеще ще изживеем заедно още много незабравими мигове", коментира Самуилов.