на живо

bTV прогнозира: Френският прагматизъм пред хърватската еуфория (ВИДЕО)

Анализаторите от „На къс пас” Борис Касабов и Валери Генов за Мондиал 2018

Еуфорията на Хърватия срещу прагматизма на Франция. Това ще бъде сблъсъкът за световната титла тази неделя в Москва. Прогнози вече валят от всички страни. А експертите на bTV дадоха своята.

Според Борис Касабов и Валери Генов – водещите на онлайн проекта „На къс пас” – везните клонят в полза на „петлите”. Те имат шанса да се качат на върха за втори път след 1998 г., докато „шахматистите” са устремени към първия триумф на отбор от Балканите.

„Фаворит е Франция, най-вече заради практичния и много рационален футбол. Без да блестят и да се правят на дрийм тийм, в техния лагер явно са си извлекли поуките от 2016 година, когато изпуснаха европейската титла”, подчерта Генов в предаването „Тази сутрин”.  

„Сега отборът сякаш е по-скромен отпреди 20 години. Нито веднъж те чух селекционерът Дидие Дешан да говори за титла - винаги е овладян, държи емоциите в себе си. Казано на разговорен език - отборът на Франция не е надут”.

Същите очаквания има и Касабов. „Мислех, че устремът на Хърватия ще свърши още на полуфинала. И не защото тимът е по-малко качествен от Англия, а защото много им се насъбра. Хърватите изиграха три продължения, което сумарно е 90 минути – цял един мач повече. Хубавото е, че футболът възтържествува, защото до финала стигнаха отборите с много сериозни индивидуалности.”

„Англия имаше огромно желание, но очевидно отстъпваше при боравеното с топката. Те имаха два удара във вратата - гол и избита от голлинията топка”.

stat