на живо

Буфон: Обидно е за Нойер да го сравнявате с мен. Аз съм на 38 години!

Мануел Нойер и Джанлуиджи Буфон си размениха ласкави думи преди Германия - Италия

"Мисля, че е обидно да се сравни Мануел Нойер с 38-годишен вратар. В последните четири, пет години той показва, че наистина е най-добрият вратар в света". 

Това каза в типичния си стил легендарният капитан на Ювентус и националния отбор на Италия Джанлуиджи Буфон по адрес на колегата си в германския лагер Мануел Нойер на пресконференция преди четвъртфинала между двата тима на Евро 2016. 
Нойер от своя страна също похвали номер 1 на "Скуадра адзура", като заяви, че Буфон винаги е бил негов идол. 
"Джиджи в последните две години е просто без грешка. Той е невероятна класа. За мен Буфон винаги е бил модел за подражание на терена. Излъчва спокойствие, когато играе. Много добре се справя в наказателното поле, говори много на защитниците и под рамката е страхотен", каза Нойер пред вестник "Тагесшпийгел". 
Световният шампион от 2006 г. и световният шампион от 2014 година - Буфон и Нойер, са без допуснат гол дотук на Евро 2016, като италианецът има три чисти мрежи, а германецът - четири. 

Треньорът на вратарите в националния отбор на Германия Андреас Кьопке, който беше на вратата на Маншафта при спечеленото Евро 1996 в Англия, определи категорично Нойер и Буфон за най-добрите вратари на европейското първенство във Франция.