на живо

Буфон определи Барселона като фаворит на финала на Шампионска лига

Getty Images

Капитанът на Ювентус Джанлуиджи Буфон заяви, че „бианконерите” имат максимум 35% шанс да победят Барселона на финала в „Шампионска лига”.

„Старата госпожа”  се изправя срещу каталунския гранд на 6 юни в Берлин, а срещата, както и коментарното студио, ще може да наблюдавате пряко по bTV Action от 20:30 часа. Именно в немската столица Буфон преживя един от най-звездните моменти в кариерата си, когато вдигна световната купа с Италия през 2006 година.

„След девет години  се връщам с голямо нетърпение в Берлин. Не съм убеден, че след края на срещата ще се чувствам както тогава, но няма голяма разлика в усещането преди първия съдийски сигнал, което е невероятно.”

„Срещу Барселона имаме по-малко от 35% шанс да спечелим, но пък и ние имаме някои оръжия, които трябва да използваме по най-оптималния начин.”

„На полуфиналите играхме с Реал Мадрид и те бяха една стъпка пред нас, но успяхме да ги елиминираме в два мача. След дванадесет години отново съм на финал в „Шампионска лига” и това е велико за клуба и тифозите.”

„Спокойни сме, доколкото можем, имаме нужда от още психологическа сила, защото противникът може да ни убие по категоричен и болезнен за нас начин”, завърши Буфон.