на живо

Ди Биаджо връща Буфон в националния

Легендарният страж може да облече националната фланелка за контролите през март

Кариерата на Джанлуиджи Буфон в националния отбор на Италия изглежда не е приключила. Поне така смята временният треньор на Скуадрата - Луиджи ди Биаджо.

Биаджо твърди, че е убедил 40-годишния вратар да се завърне за приятелските срещи срещу Англия и Аржентина, които ще се състоят през март в Лондон и Манчестър. 

"Играч като него (б. ред. - Буфон) не може да се откаже след загуба от Швеция", каза Ди Биаджо по време на тренировъчен лагер на юношите.

Стражът на "Ювентус" обяви своето оттегляне от италианския национален отбор след загубата от Тре кронур, която сложи край на надеждите на тима за участие на световното първенство в Русия това лято.

Селекционерът добави, че е предложил на Джиджи да изиграе още 2-3 срещи с италианската фланелка, а след това да вземе окончателно решение.

"Все пак мисля, че той ще играе за Италия през март", добави бившият играч на "Рома" и "Милан".

Снимка: Getty Images

Според Ди Биаджо и Джорджо Киелини ще остане в отбора, но това до голяма степен зависи от повиквателната на Марио Балотели.

Буфон обмисляше да окачи бутонките в края на сезона, По-късно съобщи, че има още доста неща, които да направи преди да вземе окончателно решение.

"Няма футболист, който да иска се откаже, но няма как...", коментира вратарят преди месец пред италианско издание.

Буфон има срещи за всички гарнитури на Италия, като за мъжкия състав прави дебют през далечната 1997 г., когато е едва на 19. Има 175 мача за представителния тим на своята родина.