на живо

Буфон се зарекъл да се откаже от футбола, ако "Барса" не му вкара гол (ВИДЕО)

Опитният страж се е хванал на любопитен бас

Буфон се зарекъл да се откаже от футбола, ако "Барса" не му вкара гол (ВИДЕО)

Непоколебимите изяви на Джанлуиджи Буфон срещу "Барселона" са могли да доведат до неговото отказване от футбола. Опитният страж се е хванал на любопитен бас.

Той е обещал да се оттегли в края на сезона, ако не допусне гол в двата четвъртфинални мача срещу каталунците. И това се случи – 39-годишният вратар запази 180 минути суха мрежа. Феновете на "бианконерите" все пак могат да бъдат спокойни. Буфон се е отметнал от обещанието си.

"Зарекох се да се оттегля в края на сезона, ако не допусна гол в двата мача срещу "Барселона". Президентът на клуба Андреа Аниели обаче ми каза, че всеки изрича глупави думи в живота си и без да се тревожа мога да продължа напред. Така че трябваше да се отметна от обещанието."

Мачът с "Барселона" въобще не е единственият без допуснато попадение от Буфон през този сезон. Той заключи вратата си в общо 7 мача в Шампионската лига и в 12 двубоя в Серия А.

"Ювентус" е с най-силната защита в Шампионската лига с едва 2 допуснати гола в 10 мача, a капитанът на тима беше под рамката в 9 от тези двубои.