на живо

Буфон се завръща в "Ювентус", а след това става директор?

Легендарният Джиджи отново ще облече черно-бялата фланелка

Reuters

Една легенда се завръща! Според медиите в Италия, Джанлуиджи Буфон отново ще облече екипа, с който всички го познават - черно-белия на "Ювентус".

След като се раздели с клуба през миналата година и изкара един неуспешен сезон в "Пари Сент Жермен", легендарният Джиджи отново ще се появи под рамката на вратата на Старата госпожа. 

Според "Каучо Меркато" Буфон и клубът, с който спечели 9 титли, 4 Купи и 5 Суперкупи в Италия, са постигнали договорка за 1 година. Ако информацията се окаже вярна, то Джиджи ще започне 18-ти сезон с "Юве" и ще има възможност да увеличи сметката си от 656 мача с черно-белия екип.

Снимка: Getty Images

След като изтече договорът му, той няма да напусне клуба. Буфон най-вероятно ще се откаже от активната си спортна кариера и ще заеме ръководен пост в клуба, в който игра от 2001 до 2018 г. През евентуално последния му сезон като футболист, целта е ясна - да попълни колекцията си с единственото липсващо отличие - купата от Шампионската лига.

Клубът и самият вратар все още не са потвърдили за евентуална сделка, но се очаква това да стане в близките дни.

Сред спряганите тимове, които искат Буфон в редиците си, са "Барселона" и "Спортинг" Лисабон. Но и от там няма официално потвърждение за преговори със световния шампион от 2006 г.