на живо

Буфон се завръща в националния на Италия

Вратарят получи повиквателна за контролите с Аржентина и Англия

Getty Images

Джанлуиджи Буфон отново ще облече фланелката на националния отбор на Италия. Легендарният страж, който бе решил да се откаже от Скуадрата след като тимът не се класира за световното първенство в Русия, получи повиквателна от временния селекционер Луиджи Ди Биаджо. 

Буфон може да застане под рамката на италианската врата за контролните срещи на тима срещу Аржентина (23 март в Манчестър) и Англия (27 март в Лондон). 

Стражът се присъедини към съотборниците си на базата в Коверчано и разкри, че се завръща и заради починалия наскоро капитан на "Фиорентина" - Давиде Астори.

"Винаги съм бил обединител в националния отбор и искам присъствието ми тук да се разглежда точно по този начин. Не съм бил инициатор на моята повиквателна, но когато Италия се нуждае от мен, няма как да откажа. Друга причина, поради която размислих, е Давиде Астори. Уважавам го много и по този начин искам да почета неговата памет", каза Джиджи.

Легендарният вратар на "Ювентус" има 175 мача за италианския национален отбор, като е участвал на 5 световни първенства (1998, 2002, 2006, 2010 и 2014).