на живо

Бултрасите отново на протест (СНИМКИ и ВИДЕО)

Феновете на "Ботев" Пловдив не желаят клубният стадион да бъде отстъпен на частна фирма

Над 100 автомобила с привърженици на "Ботев" Пловдив се включиха в протестното автошествие тази вечер по улиците на втория български град. Феновете изминаха около 14 километра от клубната база в кв. Коматево до недостроения ст. "Христо Ботев".

С включени аварийни светлини и клаксони, в знак на протест, стотици фенове на "Ботев" обсадиха клубния стадион, известен с прозвището "Колежа“. "Жълто-черните" привърженици спонтанно блокираха един от възловите пловдивски булеварди - "Източен". "Искаме си, искаме си, искаме си "Колежа"!", скандираха те.

Преди два месеца, в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов, беше обещано, че клубният стадион ще бъде довършен в най-кратки срокове. Днес строежът е замрял и това възмущава феновете.

Привържениците на "Ботев" са категорично против идеята "Колежа“ да отиде изцяло в частни ръце. "Ако бъде направено така, че цял един стадион в град като Пловдив - най-футболният в България, да бъде собстеност на частно лице - ясно е, че това би убило всичко футболно, свързано с морал“, заявяват бултрасите.

От местната власт отказаха коментар, тъй като новият кмет не се бил запознал с документацията за концесията на ст. "Христо Ботев".

Тагове: