на живо

Бушар отстрани Шарапова в 3-часов емоционален мач

Двете тенисистки си разменят словесни атаки от завръщането на рускинята на корта

Getty Images

Мария Шарапова отпадна от турнира на червени кортове в Мадрид след като във втория кръг на надпреварата отстъпи с 5:7, 6:2, 4:6 пред канадката Южени Бушар.

3-часовата среща беше очаквана с огромно нетърпение от почитателите на тениса. Двете състезателки на корта не са в добри отношения заради нападките на Бушар срещу завърналата се след изтърпяване на 15-месечно наказание за употреба на мелдоний рускиня.

Преди седмица представителката на Канада нарече бившата номер 1 в световната ранглиста "измамница" и заяви, че тя не е трябвало да бъде допускана да се състезава отново след провинението си.

След края на мача в Мадрид Бушар заяви, че е получила подкрепа за изказването си от своите колеги.

"Много играчи дойдоха при мен и лично ми пожелаха успех. Сред тях имаше състезатели, с които по принцип не говоря. Освен това получих голям брой  съобщения от хора от света на тениса, които ме подкрепиха. Исках победата най-вече заради себе си, но и за тях. Това показва, че повечето хора споделят моето мнение за Шарапова, но може би се страхуват да го изразят публично. Мисля, че тя наистина играе много добре след нейното така наречено завръщане", коментира победителката.

"Не обръщам внимание на това, което се случва. Състезавам се отдавна. Знам, че има тръпка, вълнение, слухове и нападки, съперничества – това е част от играта. Но в края на деня сме просто спортисти, които се състезават един срещу друг", отговори ѝ Шарапова.