на живо

"Царско село" реши да не пуска фенове на мача с "Локо" София

"Железничарите" не са доволни

Срещата от 12-ия кръг на Първа лига между отборите на "Царско село" и "Локомотив" София ще се играе пред празни трибуни, съобщиха домакините. Te са решили да се възползват от възмoжнocттa, прeдocтaвeнa oт Миниcтeрcтвoтo нa здрaвeoпaзвaнeтo, дa рeшaт caми дaли дa пуcкaт фeнoвe на своите мачове.

От 21 октомври на стадионите в страната публика се допуска при представяне на сертификат за ваксинация, преболедуване или отрицателен тест.

Първоначално "Царско село" е възнамерявал да отпусне 50 билета на гостите от "Локомотив" София, но след това идеята е била отхвърлена.

В предишното домакинство срещу ЦСКА гостите имаха право на 60 билета. Заради високата цена на пропуските обаче феновете на "червените" отказаха да присъстват.

"Ръководството на "Царско село" предложи на колегите си от "Локомотив" София да предостави 50 билета, които да бъдат разпространени от гостуващия отбор на техни привърженици, които имат право да присъстват на стадиона. Това предложение не бе прието. В тази връзка и във връзка с усложнената ситуация с покачващата се заболеваемост на населението с COVID-19 и с цел запазване здравето на футболните привърженици, ръководството на "Царско село" взе следното решение - срещата срещу "Локомотив" София ще се играе без публика", информираха от клуба.

В "Локомотив" София обаче не са доволни от решението на "Царско село".

"Ръководството на ФК "Локомотив" София е изключително разочаровано и озадачено от решението на ФК "Царско село" да не бъде допусната публика на срещата от XII-ти кръг на Първа професионална лига между двата отбора. Ние вярваме и се надяваме, че ръководството на ФК "Царско село" ще преосмисли своето решение и ще допусне публика на срещата, като бъде спазена заповедта на министъра на здравеопазването за провеждане на спортни мероприятия", пише в съобщение, разпространено от "Локомотив".

Срещата между "Царско село" и "Локомотив" София от Първа лига е в петък от 17:15 часа.