на живо

"Царско село" шокира ЦСКА пред погледа на Гриша Ганчев

Престижна победа с 2:1 за тима на Никола Спасов

Lap.bg

"Царско село" шокира ЦСКА и не позволи на "червените" да излязат на второ място в Първа лига. Отборът на Никола Спасов се наложи с 2:1 на стадиона в Бистрица в мач от 23-ия кръг на шампионата.

Пред погледа на собственика си Гриша Ганчев, ЦСКА беше поставен в позицията на губещ още в 6', когато Андерсон Кордейро сложи край на впечатляващата серия на вратаря Густаво Бусато от 10 официални срещи без допуснат гол.

"Червените" възстановиха равенството в 20' чрез новото попълнение Стефано Белтраме. Италианецът се разписа във втори пореден мач.

В края на първото полувреме обаче "Царско село" отново поведе с ефектен гол от воле на Дилан Баамбула. След попадението, което се оказа победно за домакините, феновете на ЦСКА засипаха с обиди голмайстора, a той отвърна с неприличен жест.

За "червените" това беше първа загуба от 20 октомври. След нея към треньора Милош Крушчич полетяха шише и снежна топка, чуха се и викове "Оставка". "Армейците" остават четвърти - на 9 точки зад лидера и шампион на страната "Лудогорец", който е и с мач по-малко. Новакът "Царско село" пък се изкачи до десетата позиция с актив от 22 точки.

В следващия кръг "армейците" приемат "Берое", а "царете" гостуват на "Черно море".

Съставите

"Царско село": 30. Пласид, 21. Гьонов, 2. Лопез, 3. Кавдански, 17. Даскалов, 6. Георгиев, 6. Ната, 22. Баамбула, 93. Андерсон Кордейро, 11. Маренго, 91. Будинов

ЦСКА: 13. Бусато, 18. Мазику, 26. Антов, 28. Гълъбов, 3. Жеферсон, 15. Малинов, 6. Пинто, 17. Енрике, 24. Белтраме, 21. Джеси, 22. Соу

Тагове: